WAARDS KALF
Maak kennis met dit exclusieve, ambachtelijke en oer-Hollandse kalfsvlees. De pure, volle smaak is een genot voor de tong. Onze kalveren zijn afkomstig uit de Krimpenerwaard en wordt groot gebracht door Veehandel van Dijk.
WAARDS KALF
Maak kennis met dit exclusieve, ambachtelijke en oer-Hollandse rundvlees. De pure, volle smaak is een genot voor de tong. We hebben een uitgebreid assortiment van ossenhaas, rib eye, entrecote, carpaccio, bitterballen en saucijzenbroodjes allemaal van ons Waards Rund.
HET GEHEIM VAN HET WAARDS KALF?
Het geheim zit ‘m in de nostalgie, de puurheid en de authenticiteit van de producten. Het vlees is van absolute topkwaliteit en wordt met alle zorg omgeven. De runderen worden verwend in de wei en in de stal. Grazen in de Snelrewaard, langs de oevers van de Hollandse IJssel. Genietend in de stal van een zorgvuldig samengesteld menu van biologische soja, maïs, bierbostel, suikerbieten, aardappelvezels, hooi, stro en biologische kruiden met klassieke muziek op de achtergrond. Dit alles onder toeziend oog van Waards Rund-houder Karel de Bruyn.
HET GEHEIM VAN HET WAARDS KALF?
De kalveren worden vanaf 14 tot 35 dagen vakkundige geselecteerd door onze veehandelaar Bart-Jan. De geselecteerde kalveren worden ondergebracht bij vaste kalverhouders in de Waard. Hier zullen ze de dieren vol liefde en passie verzorgen.
Na 8 weken wordt het voedingspatroon aangepast naar een uitgebalanceerde patroon, gericht op de gezondheid van het kalf en de structuur en smaak van het vlees. Na ongeveer 40 weken wordt de kwaliteit van het kalfsvlees gekeurd. Hiermee verzekeren we dat het Waardse kalfsvlees voldoet aan onze standaard.
WAARDS KALF VLEES
Staartstuk
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Dikke lende
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Biefstuk
Rosbief
Tri-tip / Liesstuk
Dunne lende / Ossenhaas
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
T-Bone steak
Entrecote
Cote de Boeuf
Tomahawk
Ribstuk
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Riblappen
Prime rib
Fijne rib / Onder rib
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van de rund:
Magere runderlappen
Braadlappen
Soep/Hacheevlees
Gehakt
Tartaar
Steak tartaar
Bovenbil
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Biefstuk
Rosbief
Rollande van de deksel
Steak tartaar
Kogelbiefstuk
Platte bil
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Rosbief
Carpaccio vlees
Spierstuk
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Kogelbiefstuk
Hollandsebiefstuk
Rosbief
Tartaar
Carpaccio
Zijlende / Rump
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Kogel biefstuk
Rumpsteak
Klaprib
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Doorregen Runderlappen
Gehakt
Shortrib
Schouder: Diamanthaas - Bloemstuk - Sucade
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Diamanthaas
Rosbief
Rosbieflapjes
Flat-iron/sukade gesplitst
Schenkel
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Runderschenkel
Merg pijp gezaagd
Schenkel
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Runderschenkel
Merg pijp gezaagd
Kuit
Kuit
Vang: Bavet - Vinkenlap - Longhaas
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Magere Runderlappen
Braadlappen
Gehakt
Tartaar
Vinkenlap
Bavette
Skirt
Dunne borst
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Doorregen runderlappen
Gehakt
Punt borst
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Doorregen runderlappen
Gehakt
Brisket
Klapstuk
Onder rib
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van de rund:
Magere runderlappen
Braadlappen
Soep/Hacheevlees
Gehakt
Tartaar
Steak tartaar
Nek / Hals
Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:
Magere runderlappen
Braadlappen
Soep/Hacheevlees
Gehakt
Tartaar