WAARDS KALF

Slagers mes Icon

Maak kennis met dit exclusieve, ambachtelijke en oer-Hollandse kalfsvlees. De pure, volle smaak is een genot voor de tong. Onze kalveren zijn afkomstig uit de Krimpenerwaard en wordt groot gebracht door Veehandel van Dijk.

WAARDS KALF

Slagers mes Icon

Maak kennis met dit exclusieve, ambachtelijke en oer-Hollandse rundvlees. De pure, volle smaak is een genot voor de tong. We hebben een uitgebreid assortiment van ossenhaas, rib eye, entrecote, carpaccio,  bitterballen en saucijzenbroodjes allemaal van ons Waards Rund.

DSC06967

Vragen of meer informatie nodig?

HET GEHEIM VAN HET WAARDS KALF?

Het geheim zit ‘m in de nostalgie, de puurheid en de authenticiteit van de producten. Het vlees is van absolute topkwaliteit en wordt met alle zorg omgeven. De runderen worden verwend in de wei en in de stal. Grazen in de Snelrewaard, langs de oevers van de Hollandse IJssel. Genietend in de stal van een zorgvuldig samengesteld menu van biologische soja, maïs, bierbostel, suikerbieten, aardappelvezels, hooi, stro en biologische kruiden met klassieke muziek op de achtergrond. Dit alles onder toeziend oog van Waards Rund-houder Karel de Bruyn.

HET GEHEIM VAN HET WAARDS KALF?

De kalveren worden vanaf 14 tot 35 dagen vakkundige geselecteerd door onze veehandelaar Bart-Jan. De geselecteerde kalveren worden ondergebracht bij vaste kalverhouders in de Waard. Hier zullen ze de dieren vol liefde en passie verzorgen.

Na 8 weken wordt het voedingspatroon aangepast naar een uitgebalanceerde patroon, gericht op de gezondheid van het kalf en de structuur en smaak van het vlees. Na ongeveer 40 weken wordt de kwaliteit van het kalfsvlees gekeurd. Hiermee verzekeren we dat het Waardse kalfsvlees voldoet aan onze standaard.

waards rund stal kraan vlees

Heeft u vragen?

WAARDS KALF VLEES

Klein slagers mes icon
Waards Rund
Staartstuk Dikke lende Dunne lende / Ossenhaas Ribstuk Fijne rib / Onder rib Bovenbil Platte bil Spierstuk Zijlende / Rump Klaprib Schouder: Diamanthaas - Bloemstuk - Sucade Schenkel Schenkel Kuit Kuit Vang: Bavet - Vinkenlap - Longhaas Dunne borst Punt borst Onder rib Nek / Hals Kop / Tong

Staartstuk

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Dikke lende

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Biefstuk
Rosbief
Tri-tip / Liesstuk

Dunne lende / Ossenhaas

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

T-Bone steak
Entrecote
Cote de Boeuf
Tomahawk

Ribstuk

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Riblappen
Prime rib

Fijne rib / Onder rib

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van de rund:

Magere runderlappen
Braadlappen
Soep/Hacheevlees
Gehakt
Tartaar
Steak tartaar

Bovenbil

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Biefstuk
Rosbief
Rollande van de deksel
Steak tartaar
Kogelbiefstuk

Platte bil

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Rosbief
Carpaccio vlees

Spierstuk

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Kogelbiefstuk
Hollandsebiefstuk
Rosbief
Tartaar
Carpaccio

Zijlende / Rump

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Kogel biefstuk
Rumpsteak

Klaprib

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Doorregen Runderlappen
Gehakt
Shortrib

Schouder: Diamanthaas - Bloemstuk - Sucade

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Diamanthaas
Rosbief
Rosbieflapjes
Flat-iron/sukade gesplitst

Schenkel

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Runderschenkel
Merg pijp gezaagd

Schenkel

 

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Runderschenkel
Merg pijp gezaagd

Kuit

Kuit

Vang: Bavet - Vinkenlap - Longhaas

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Magere Runderlappen
Braadlappen
Gehakt
Tartaar
Vinkenlap
Bavette
Skirt

Dunne borst

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Doorregen runderlappen
Gehakt

Punt borst

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Doorregen runderlappen
Gehakt
Brisket
Klapstuk

Onder rib

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van de rund:

Magere runderlappen
Braadlappen
Soep/Hacheevlees
Gehakt
Tartaar
Steak tartaar

Nek / Hals

Dit zijn de vleessoorten uit dit deel van het rund:

Magere runderlappen
Braadlappen
Soep/Hacheevlees
Gehakt
Tartaar

Kop / Tong