SESAM SPARERIBS!

Een heerlijke bereiding voor spareribs, gewoon uit de oven! Een echte aanrader voor komend weekend als je het ons vraagt.

Wat heb je nodig?
2kg spareribs
3 teentjes knoflook (geperst)
6 eetlepels honing
6 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels ketjap manis
½ theelepel sereh (poeder, verkrijgbaar bij de toko)
½ theelepel gemberpoeder
1 eetlepel koenjit (verkrijgbaar bij de toko)
2 eetlepels sesamzaad
snufje zout
snufje peper (versgemalen)

Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, sesamolie, ketjap, serehpoeder, gemberpoeder, koenjit, sesamzaad, zout en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
Laat de spareribs ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met marinade.
Verwarm de ovengrill voor en grill de sesam spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.

Lekker met frietjes en gemengde salade.
...

KLASSIEKE HACHEE

De klassieke hachee, een heerlijk recept waar je lekker de tijd voor kunt nemen! Wij raden je aan snel door te lezen en dit recept lekker van het weekend te bereiden!

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen:
800 gram runderborst
100 gram bloem
100 gram boter
4 uien, in ringen
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels ketjap manis
1,5 liter runder- of kalfsbouillon
3 laurierblaadjes
3 kruidnagels
Zwarte peper en zeezout

Hoe maak je het?
Snijd de runderborst in blokjes van 2 x 2 centimeter en bestrooi ze met zeezout naar smaak. Strooi de bloem op een bord. Wentel het vlees door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Roer de uienringen, de basterdsuiker en de ketjap manis erdoor en laat karameliseren. Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en leg de deksel schuin op de pan. Stoof de hachee in 2,5 tot 3 uur zachtjes gaar.
Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout. Lekker om te serveren met gekookte kruimige aardappels of rijst.
...

GEROOKTE EENDENBORST CARPACCIO MET CHUTNEY VAN KWEEPEREN

Wil je de traditionele carpaccio eens op een andere manier proberen? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig (6 pers.)
250 gram kweeperen, in kleine stukjes
1 kleine ui, in dunne ringen
2 kardemompeultjes
½ kaneelstokje
1 cm verse gember, fijngehakt
Geraspte schil van ½ citroen
2 eetlepels sherry- of witte balsamicoazijn
100 g suiker
2 eetlepels olijfolie
Vruchtensap
150 g veldsla of slamelange
350 g gerookte eendenborst, in plakjes

Hoe maak je het?
Breng de kweeperen met de ui, kardemom, kaneelstokje, gember, citroenschil en azijn aan de kook en laat alles zachtjes 5 minuten koken. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de chutney nog 5 minuten zachtjes koken en daarna afkoelen.

Meng in een ruime kom 3 eetlepels chutney met de olijfolie en zoveel vruchtensap of water tot het een smeuïge dressing is. Breng op smaak met zout en peper en schep de sla luchtig door de dressing.

Spreid de plakjes eendenborst over zes borden uit. Leg in het midden een toef sla. Verdeel de rest van chutney in kleine toefjes over de eendenborst.

EET SMAKELIJK!

#Kraanvleesservice #carpaccio #eendenborst #horeca #diner #voorgerecht
...

PASTA PESTO

Als er iets is dat we vaak maken wanneer we niet veel zin hebben om te koken, dan is het wel pasta pesto.
Dit keer hebben we de pasta pesto aangekleed met kipgehaktballetjes, aanrader hoor!

Zelf pesto maken? Haal dan de volgende ingrediënten in huis:
30 gr verse basilicum
2 el pijnboompitten
scheut olijfolie
1 teen knoflook
2 el Parmezaanse kaas, geraspt

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie. Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine en maal dit goed fijn. Is de pesto te droog, voeg er dan nog wat olijfolie aan toe.

Kook de pasta volgens de instructies op het pak. Meng het kipgehakt met de kruiden en het ei. Voeg daarna beetje voor beetje de paneermeel toe. Meng door elkaar. Als het geheel nog iets te ‘nat’ is, voeg je wat extra paneermeel toe. Vorm vervolgens met je handen kleine balletjes. Verwarm een beetje olie in een pan en bak de gehaktballetjes gaar.

Zet het vuur uit en voeg de pesto en gekookte pasta toe. Serveer met wat rucola en geraspte Parmezaanse kaas. Kleed de pasta vooral lekker aan met nog wat cherrytomaatjes.

EETSMAKELIJK!
...

CARNE MECHADA

Carne mechada is een traditioneel Antilliaans recept en een heerlijke tijdsbesteding voor komend weekend. De kunst is om het op de traditionele manier te maken voor een optimale ervaring.

Wat heb je nodig:
500 gram rundvlees, 1 ui, gesnipperd,
Halve madame Jeannette peper, 1 paprika in blokjes,
3 tenen knoflook, 1 eetlepel Worcestershiresaus
Theelepel gemalen komijn, klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?
Plaats het vlees in een pan, vul het aan met water tot het vlees onderstaat en voeg vervolgens een theelepel zout toe.
Kook het vlees twee uur totdat het gaar is.
Laat vervolgens het vlees afkoelen en haal het vlees uit het water. LET OP: Gooi het niet weg maar zet het water apart.
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, zodat het allemaal losse draden worden.

Fruit de ui, knoflook, paprika en Jeanette peper op laag vuur en voeg het vlees toe.
Voeg zout, peper en komijn toe en bak gedurende 5 minuten.
Voeg een beetje kookwater van het vlees toe, samen met de tomatenpuree en de Worcestershiresaus.
Kook het vlees nu nog 15 minuten op laag vuur.

Serveer met het in een luchtig broodje en EET SMAKELIJK!

#CarneMechada #carne #mechada #recepten #antilliaans #draadjesvlees #vlees #food #foods #diner
...

WIENER SCHNITZEL!

De traditionele bereiding van de Wiener Schnitzel, zoals die alleen in Wenen kan worden gemaakt!

Wat heb je nodig:
1 groot stuk kalfsvlees
1 eierdooier
Een scheutje melk
1 eetlepel olijfolie
zout naar smaak
50 gram meel
50 gram paneermeel of broodkruimels
Een scheutje zonnebloemolie
Een vleeshamer of deegroller om het vlees mee plat te slaan

Zo maak je het:
Snijd het kalfsvlees (afhankelijk van de grootte) in gelijke stukken.
Sla met de vleeshamer of deegroller het vlees goed plat.
Voeg in een kom de eierdooier, melk en olijfolijf en mix het goed door elkaar.
Bestrooi beide kanten van het vlees met zout naar smaak.
Zet 3 kommetjes klaar; 1 met de eierdooiermix, 1 met het meel en 1 met het paneermeel of broodkruimels.
Haal het vlees eerst door de meel, dan de eimix en vervolgens door het paneermeel of broodkruimels.
Verhit in een koekenpan wat zonnebloemolie.
Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin en gaar.
Serveer de Wiener Schnitzel met wat friet en een salade.

Eet smakelijk! Mahlzeit
...

YAKAKORTI SPIESJES ON MONDAY!

De eerste dag na het weekend verdien jij om eens lekker te genieten! Lees hieronder snel hoe wij de yakatori spiesjes het liefste maken

Hoe maak je ze het lekkerst?
500 gr kippendijen
zout
8 el mirin (zoete rijstwijn)
4 el sake (rijstwijn)
8 el zoute sojasaus
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 lente-ui, in ringetjes
1 tl sesamzaad

Bereiding:
Snijdt de kippendijen in kleine blokjes.
Bestrooi de blokjes kip met zout en rijg ze aan de stokjes. Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Meng de mirin, sake, sojasaus en basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen tot je een stroperige saus hebt gekregen. Roer geregeld door.

Grill de spiesjes gaar en lak ze zeker een keer of 8 af met je stroperige mengsel terwijl ze aan het garen zijn. Hoe meer, hoe beter is ons beste advies in deze.

Serveer de spiesjes op je bord en EET SMAKELIJK!

#Kraanvleesservice #yakatori #spiesjes #eten #food #foods #kip #lekker #monday #maandag
...

Burger a la Kraan Vlees-Service

Vrijdag... weekend! Hoe beter je weekend af te trappen dan met een heerlijke burger?

Je hebt enkel de onderstaande producten nodig om de burger á la Kraan Vlees-Service te maken!
🐄 Waardse burger
🍞 Brioche broodje
🧀 Cheddar kaas
🥓 Gerookt spek
🥫Truffelmayonaise

Fijn weekend en veel eet-plezier gewenst!

#weekend #burger #waards #cheddar #spek #broodje #food #foods
...

''Hoe maak je de perfecte biefstuk''

Helaas voor iedereen blijft de horeca nog langer gesloten. Maar niet getreurd, na het lezen van onderstaand bericht maak jij zelf de perfecte biefstuk!

We nemen 2 Waardse Biefstukjes en laten deze op kamertemperatuur komen en deze bestrooien we met zeezout.

Zorg dat de pan goed heet is voordat je de biefstukken erin legt. Dan kan de biefstuk goed dichtschroeien. Je wilt namelijk niet dat het vlees gaat koken, het moet schroeien.

Per biefstukje gebruiken we 1/4 pakje margarine.
De pan is heet genoeg als de boter niet meer schuimt en bíjna verkleurt. Gebruik hiervoor een pan met anti-aanbaklaag. Dat kan gewoon een koekenpan zijn, als de anti-aanbaklaag maar goed is.

Voor een biefstuk medium-rare bak je de biefstuk aan beide kanten 2 minuten. Let op: dit is afhankelijk van de dikte van je biefstuk.

Belangrijk om op te letten en tevens een veel vergeten punt na het biefstuk bakken: laat het vlees absoluut rusten. Hoe lang is afhankelijk van het stuk vlees: Maar zeker 5 minuten!

Vervolgens opdienen met frietjes en een frisse salade en EETSMAKELIJK!
...

HET 'WAARDS' RUND! 🐄

Er zijn veel verschillende voedzame delen van het rund welke gebruikt kunnen worden. Het vlees is favoriet in veel huishoudens en horecazaken. De keuze is dan ook zeer divers en dat maakt het direct ook interessant. Zo zijn er maar liefst 30 verschillende delen die gegeten en verwerkt kunnen worden. En de wijze van opdienen en bereiden is volop in beweging.

Allereerst is het goed een onderscheid te maken tussen de verschillende delen. Hieronder een overzicht van een aantal veelgebruikte delen.

Over welk deel zal jij meer willen weten?

#kraanvleesservice #rund #food #horeca #leverancier
...

GELUKKIG 2021!

2020, Wat een rommelig jaar is dat geweest...
Met elkaar proberen wij er het beste van te maken.

Kraan Vlees-Service wenst u een gelukkig 2021, waar uiteraard wij weer voor u klaar staan!

#kraanvleesservice #2021 #feestdagen #horeca #horecaleverancier #leverancier
...

Merry Christmas!

Kraan Vlees-Service wenst u fijne en gezellige kerstdagen toe!
...

It's Christmas time!
Een lekker rollade of kies je er toch voor om te gaan gourmetten de met kerstdagen?
Gelukkig voor jou hebben wij het beide! Toch nog snel willen toeslaan voor de kerst, dat kan!
Bekijk ons aanbod direct en bestel eenvoudig online.
www.kraan-vlees.nl/winkel
...

Kerstpakketten!

Helaas kunnen wij voor de horeca weinig betekenen in deze onzekere tijd.

Maar wat zijn wij trots dat we een heleboel bedrijven kunnen blij maken met onze kerstpakketten!

Continu volle bussen met kerstpakketten, wat lekker zeg!!!

#trots #kraanvleesservice #kerst
...

Speciaal weekpakket B € 54,95

Voor wie graag een voorraadje heeft en niet dagelijks de deur uit kan of wil, hebben wij speciaal een aantal weekpakketten samengesteld met daarin een assortiment lekkere streekvleesproducten uit het Groene Hart waarmee je voor een hele week lekker vlees in huis hebt.

Deze pakketten zijn online te bestellen, en bezorgen we uiteraard ook graag bij je thuis.

Speciaal weekpakket B
4 x 2 x 100 gram Kippendijen Schnitzel gepaneerd
4 x 150 gram Rund gehaktbal gekruid
4 x 150 gram Waards rund hamburger
4 x 150 gram Rundervinken
4 x 150 gram Kipfilet
4 x 150 gram Duitse biefstuk

Bestellen kan op: https://kraan-vlees.nl/product/speciaal-week-pakket-b/

#kraanvleesservice #kraan #vlees #online #weekpakket #voorraad #vlees #horeca #slager
...

Gourmetten!

Voor de kleinere eter hebben wij nu ook Gourmet Standaard pakketten. Het pakket bevat 5 ambachtelijke stukjes vlees. Perfect om de feestdagen door te komen.

Het gourmet standaard bevat:
2 x 30 gram burger
2 x 30 gram gemarineerde biefstuk
2 x 20 gram mini slavink
2 x 30 gram varkenshaas cafe de paris
2 x 30 gram gemarineerde kipfilet

Bestellen kan online via:
https://kraan-vlees.nl/product-category/gourmetpakketten-2/

#kraanvleesservice #gourmetten #kerst #oud #en #nieuw #feestdagen #vlees #meat #food #diner #horeca #slager #particulier #online
...

VARKENSFILET ROLLADE

Met de feestdagen genieten van een lekkere varkensfilet rollade? Dat kan natuurlijk bij Kraan Vlees-Service. Wij geven jou alvast wat inspiratie!

Laat de varkensfilet rollade ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Braadt de varkensfilet rollade 5 tot 10 minuten aan, zodat deze rondom een mooie bruin kleur krijgt. Na het braden mag de rollade inclusief het braadvocht ca. 45 minuten de oven in. Draai de rollade op de helft van de braadtijd. Op deze manier kan het braadvocht goed in de rollade trekken.

Controleer tegen het einde van de braadtijd met een kernthermometer de temperatuur. De rollade is klaar als het binnenste van de rollade 65℃ is.Haal de rollade uit de oven en laat deze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder hierna voorzichtig het netje, snijdt de rollade in mooie gelijke plakken en dien ze op. Smakelijk!

Bestellen kan eenvoudig via: https://kraan-vlees.nl/product/varkensfilet-rollade/
...

WAARDSE BURGER!!!

Zin om de week te beginnen met een heerlijke burger? Dan raden we je aan om snel verder te lezen!

De Waards Rund burger kruiden we nog wat extra met de Honey Killer Bee Rub.
Dan leggen we de burgers op het rooster en draaien ze al snel om, ze zijn dun dus gaan hard. We leggen er en paar plakjes kaas op om te smelten.

Nu snijden we wat tomaat en augurk in kleine blokjes.
De burgers zijn zo klaar en gaan aan de kant.
We gieten wat van de lekker rokerige Blues Hog Smokey Mountain saus op het broodje, leggen hierop wat sla en wat tomaat / augurk mix. Daarop burger 1, dan weer wat vitamine mix en daarop burger 2.

We toppen af met nog een klein beetje saus en een
gebakken eitje.

Like & tag degene met wie jij dit wel zou willen maken!

#kraanvleesservice #waards #rund #burger #hamburger #food #groente #ei
...

Het heerlijke avondje is bijna aangekomen. Wat dacht je van gourmetten met pakjesavond?

Wij hebben 2 soorten gourmetpakketten voor jou samengesteld.
De Gourmet De Luxe: 7 soorten ambachtelijk vlees
De Gourmet Standaard: 5 soorten ambachtelijk vlees.

Bestel eenvoudig online en wij komen het persoonlijk bezorgen. Bekijk ons aanbod op: www.kraan-vlees.nl/winkel

#kraanvleesservice #sinterklaas #gourmet #schaal #vlees #slager #horeca
...

Boerderij Kip rollade!
Bij feestdagen denk je aan rollade, toch?
Ook geven wij u de keuze om te gaan voor de Boerderij Kip rollade!
Eenvoudig om te bereiden en heerlijk om te eten.
De Boerderij Kip Rollade is online te bestellen en wij komen hem persoonlijk bezorgen! #kerst #sinterklaas #feestdagen #kip #rollade #food #eten #foodpics #online #webshop
...