LONGHAAS VAN WAARDS RUND MET GEGRILDE PAPRIKA-MAYO

Slagers mes Icon

Ingrediënten

  • 600 g longhaas van Waards Rund
  • 2 rode paprika’s
  • 1⁄2 teentje knoflook
  • 80 g mayonaise
  • 10 g tomatenpuree

Benodigde accessoires:

  • 1-2 Apple Wood Chunks
  • convEGGtor
  • Dual Probe Remote Thermometer
  • Cast Iron Grid

Dit recept is ter beschikking gesteld door Beefexclusief.nl

Bestel Waards Rund

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Bereidingswijze

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg met 1 aanmaakblokje aan en breng de temperatuur naar 125 °C. Wacht tot deze 5-10 minuten stabiel is.
  • Leg de Apple Wood Chunk(s) op de gloeiende houtskool en plaats direct de convEGGtor en het rooster in de EGG. Leg hier de longhaas op en steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van het vlees. Sluit de deksel van de EGG en stel de kern- temperatuur in op 56 °C. De temperatuur van de EGG zal zakken naar circa 80 °C; houd deze tussen de 80 en 90 °C. Laat het vlees ca. 60-70 minuten garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
  • Haal het vlees uit de EGG en leg het op een warme plek. Verwijder het rooster en de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid in de EGG. Leg hier de paprika’s op en stook intussen de temperatuur op naar 250 °C; keer de paprika’s af en toe zodat het vel rondom licht blakert.
  • Haal de paprika’s uit de EGG en laat ze iets afkoelen. Verwijder het velletje, de stelen en de zaadlijsten. Pel de knoflook en draai deze met de paprika’s, de mayonaise, de tomatenpuree en zout naar smaak glad.
  • Bestrooi de longhaas met zout. Leg het op de Cast Iron Grid en gril ongeveer 2 minuten; draai na 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Keer het vlees om en gril ook aan deze kant een mooi ruitje.
  • Haal de longhaas uit de EGG en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 5 minuten rusten op een rekje. Maal er zwarte peper overheen en snijd het vlees in mooie plakjes. Serveer met de paprika-mayo.