LAMSNEK VAN WAARDS LAM MET MOLLICA EN COUSCOUS CALABRESE

Slagers mes Icon

Ingrediënten

  • 600 g nek van Waards Lam

Voor de couscous:

  • 200 g couscous
  • 30 g kappertjes
  • 40 g zwarte olijvenringen
  • 20 g olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 2 g geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1⁄2 bosje platte peterselie, blaadjes fijngehakt
  • rasp en sap van 1⁄2 citroen

Voor de mollica:

  • 40 g olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g panko
  • 1 ansjovisfilet uit blik, fijngehakt
  • 1⁄2 bosje platte peterselie, blaadjes fijngehakt

Benodigde accessoires:

  • 1-2 Apple Wood Chunks
  • convEGGtor
  • Dual Probe Remote Thermometer
  • Cast Iron Grid

Dit recept is ter beschikking gesteld door Teest culinaire opleidingen

Bestel Waards lam

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Bereidingswijze

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg met 1 aanmaakblokje aan en breng de temperatuur naar 125 °C. Wacht tot deze 5-10 minuten stabiel is.
  • Leg de Apple Wood Chunk(s) op de gloeiende houtskool en plaats direct de convEGGtor en het rooster in de EGG. Leg hier de lamsnek op en steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van het vlees. Sluit de deksel van de EGG en stel de kern- temperatuur in op 60 °C. De temperatuur van de EGG zal zakken naar circa 80 °C; houd deze tussen de 80 en 90 °C. Laat het vlees
    ca. 2-2,5 uur garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
  • Breng intussen voor de couscous 250 milliliter water aan de kook. Meng alle ingrediënten voor de couscous met zout naar smaak in een kom en schenk het kokende water erbij. Dek de kom direct af en laat 15 minuten staan. Roer de couscous goed los met een grote vork en voeg eventueel extra zout en peper naar smaak toe. Je serveert de couscous straks op kamertemperatuur.
  • Verwarm voor de mollica de olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak deze kort. Meng de panko en de ansjovis erdoor en laat onder voortdurend schudden van de pan heel licht goudbruin worden. Voeg de peterselie toe en laat de panko doorkleuren tot medium goudbruin. Breng op smaak met zout. Ook de mollica serveer je straks op kamertemperatuur.
  • Haal het vlees uit de EGG en leg het op een warme plek. Verwijder het rooster en de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid in de EGG. Stook de temperatuur van de EGG op naar 250 °C.
    6 Bestrooi de lamsnek met zout. Leg op de Cast Iron Grid en gril
    ca. 2 minuten; draai na 1 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit. Keer het vlees om en gril ook aan deze kant een mooi ruitje.
  • Haal het vlees uit de EGG en laat, afgedekt met aluminiumfolie,
    5 minuten rusten op een rekje. Maal er witte peper overheen en snijd het vlees in mooie plakjes. Serveer met de couscous en de mollica.