SHORT RIBS VAN DE BBQ
Ingrediënten
- 3 kg short ribs
- 80 gr bruine suiker
- 60 ml ciderazijn
- 60 ml honing
- 100 gr gepelde tomaten uit blik
- 15 ml sriracha saus
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- Grof zeezout
Bereidingswijze
- Haal de short ribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Plaats de short ribs in een diepe pan en vul de pan met water tot de short ribs helemaal onderstaan.
- Voeg 1 tl zout toe en breng het water aan de kook.
- Breng het vuur terug tot de laagste stand en kook voor circa 1 uur.
- Leg de short ribs in een schaal.
- Combineer de overige ingrediënten in een blender.
- Kook de saus vervolgens voor circa 15 minuten op laag vuur.
- Grill de short ribs ten slotte voor circa 12 minuten op de barbecue.
- Kwast de short ribs voortdurend in met de saus.